Смениха ми само горни носачи защото казаха, че няма друго. Гумите зимните са ми 2017-та а летните са 2015-та. Зимните са 16-ки а летните 18-ки, ако има значение, но си тропа още от зимата! След като смених носачите определено е по добре, но уви не е това, което очаквах...А тампоните на макферсона не са ги гледали.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Подробности около разни ремонти на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Погледни тук. 4 и 5 картинка.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Колеги, не знам дали тук е мястото за този въпрос - на дисплея започна да мига пробега на колата. Карах така около 50 км, нищо в поведението на колата не се промени. При следващия старт всичко си беше ОК и не се е появявало пак. Четох коментари от CAN BUS ERROR до слабо напрежение в акумулатора при запалване. Някой има ли идея какво може да е и дали знак за проблем?Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m
Comment
-
Първоначално публикувано от marin_mv Покажи съобщениеКолеги, не знам дали тук е мястото за този въпрос - на дисплея започна да мига пробега на колата. Карах така около 50 км, нищо в поведението на колата не се промени. При следващия старт всичко си беше ОК и не се е появявало пак. Четох коментари от CAN BUS ERROR до слабо напрежение в акумулатора при запалване. Някой има ли идея какво може да е и дали знак за проблем?
Sent from my EVA-L19 using Tapatalk
Comment
-
Първоначално публикувано от marin_mv Покажи съобщениеКолеги, не знам дали тук е мястото за този въпрос - на дисплея започна да мига пробега на колата. Карах така около 50 км, нищо в поведението на колата не се промени. При следващия старт всичко си беше ОК и не се е появявало пак. Четох коментари от CAN BUS ERROR до слабо напрежение в акумулатора при запалване. Някой има ли идея какво може да е и дали знак за проблем?156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Здравейте! Оказа се май, че потропва от тампоните на макферсоните! Проверката беше следната: Заклатихме силно колата и през това време бях хванал болта от горе иии усетих как се мести и то доста, което май не трябва да е така? Та това ме навежда на мисълта, чеее май са разбити и май от там тропа?! Има ли друг начин да ги проверя без да свалям амортисьорите?
Comment
-
Първоначално публикувано от Doctora88 Покажи съобщениеЗдравейте! Оказа се май, че потропва от тампоните на макферсоните! Проверката беше следната: Заклатихме силно колата и през това време бях хванал болта от горе иии усетих как се мести и то доста, което май не трябва да е така? Та това ме навежда на мисълта, чеее май са разбити и май от там тропа?! Има ли друг начин да ги проверя без да свалям амортисьорите?156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщениеМисля си, че това е от смяната на навигацията . Пусна ли прокси алайнмънт след смяната?
Sent from my EVA-L19 using TapatalkLast edited by marin_mv; d.m.y г., 22:33.Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m
Comment
-
Първоначално публикувано от marin_mv Покажи съобщениеДа, и аз се съмнявам в навигацията. Не, не съм пускал прокси алайнмънт. Срам, не срам, даже нямам идея какво е и как се прави(в кръга на шегата).
Колкото до проксито,ще ти трябва МЕС и кабел,не е нищо особено.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Здравейте колеги! Искам да попитам нещо! Може би не е правилната тема, но не намерих подходяща а нз дали има смисъл да отварям нова... Та преди малко дадох на един колега да направи едно кръгче с колата 159 JTDm 150кс та той се качи и в рамките на 50 метра и подаде по рязко газ без да е работила преди това, но не и вдигна повече от 3000 оборота и светна " Have engine check" някой има ли идея, какво може да е предизвикало светването на лампичката?
Comment
-
Все някаква грешка е изписала.
Може да е от това, че двигателят не е загрял, а е "развъртяна".
Може да има необходимост от смяна на масло или от недостатъчно качествено масло.
========================
Продължава ли да свети и да изписва "Have engine check"? и ако свети оранжево или червено е?Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Маслото ми е на 8500км на Бардал, чека свети жълто, нo съм със светещ резервоар, че вчера си казах " сутринта ще сипя" , но се успах за работа и си казах " ще стигне до офиса"не знам дали това не е изиграло някаква роля, но не вярвам. загасих я и пак я запалих и продължаваше да свети. Сега ще ида до бензиностанцията за да и сипя нафта, та ще покарам 2,3 км дано изчезне...за пръв път ми светва каквото и да било по таблото :/
Comment
-
Ами не зная, но аз когато я закупих предишния собственик държеше резервоара почти пълен - два пъти я гледах и двата пъти беше почти пълен първият път на една чертичка от напълно пълен, вторият път на две чертички.
И аз се стремя винаги да ми е над половината резервоар пълен, а зимата да има 1-2 чертички до пълен резервоар.
На един познат колата(дизел) започна да му "клати" оборотите и той "обвини" Еко-то.Ама когато го попитах дали държи резервора пълен или поне над половината, той като се сети ми каза, че му е все малко "над колонката" ...
Така горивната система засмуква боклуци от дъното на резервоара и ако филтъра успее да ги "хване" успее, ако не "заминават" в дюзи и двигател.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Аз това се зачудих, дали в следствие на това, че сетя и и се подаде повечко газ е възможно да е всмукнала боклучета от резервоара, но пък не ми се вярва...сега ще отида да я напълня и ще видим, като покарам 2,3 км. А иначе аз сипвам до горе и карам почти до последно след което пак до горе, но снощи от мързел не слезнах
Comment
Comment